Over

Ik was dertien toen ik bij mijn moeder op haar werk rond liep. Een gesloten pg afdeling met veel lieve, oude mensen. Ik kwam er al vanaf mijn tiende en vond het altijd heel gezellig. Er was een chemie met die lieve oude mensen, al die opa’s en oma’s. Die allemaal wel iets te vertellen hadden, maar vooral ook altijd iets zeiden over mijn rode haren. En je even wilde aanraken, en altijd weer hoe heet je? Wat is je naam? Hoe oud ben je? Nu ja! Mijn naam is Edith. 

Daar op die dag, bij mijn moeder op haar werk, was de vraag welk beroep ik wilde gaan doen nog lang niet aan de orde. Er liep een man die van alles deed met deze lieve oude mensen. Uit mijn nieuwsgierigheid ging ik kijken en vond het fantastisch om te zien hoe hij contact maakte. De lach die hij kreeg en het contact wat er was; toen wist ik het. Als ik later groot ben word ik ergotherapeut.

Na de middelbare school ben ik dan ook ergotherapie gaan studeren en heb ik op veel gebieden stage gelopen van kind tot revalidatie tot verpleeghuis. Alles vond ik interessant en leuk. Dit is typerend voor mij, leergierig en altijd op onderzoek. Een eigen praktijk leek me echter nog helemaal niks.

Begonnen met een master sociologie, waar ik op statistiek ben blijven hangen, toch als ergotherapeut aan de slag. In de revalidatie! Naast de revalidatie doorgerold naar de langdurige ouderenzorg en dat 3 jaar later met pijn in mijn hart losgelaten voor een nieuwe uitdaging. Een eerstelijns ergotherapie praktijk. Om mij daar wéér op andere gebieden verder te ontwikkelen als ergotherapeut. Leergierig wil ik mijzelf wel noemen, nieuwsgierig ook. En met veel mooie dingen begaan.
In de jaren dat ik afgestudeerd ben heb ik mij steeds weer ontwikkelt op verschillende gebieden, van persoonlijke ontwikkeling, lichaamsgerichte therapie/trainingen, ReAttach tot NLP, Systemisch Werken, Self Connection, PDL en Sensorische Integratie. Een leven lang leren want dát houdt nooit op. 

Nu dan toch een eigen praktijk. Een praktijk waar ik mijn eigen koers ga varen, mijn eigen “baas” ben. En vooral ondernemer en levensgenieter, daarbinnen blijf ik leren en onderzoeken. Met iedereen die op mijn pad komt, ongeacht leeftijd, van iedereen leer ik wel iets. 
Inmiddels is de praktijk geen “eigen” praktijk meer maar doe ik dit samen met Maaike! 

Naast Ergotherapie, geef en ontwikkel ik trainingen. Na dit 6 jaar gedaan te hebben bij BartN is het tijd voor nieuwe uitdagingen. En ben ik inmiddels aangesloten bij Sensorylab Academy waar ik mee doceer.  

Met dat creatieve brein van mij is daar Moefpad ontstaan. Samen met mijn Compagnon, Anneke Schuijt.  Moefpad om prikkelverwerking voor alle kinderen op elk onderwijsniveau te verbeteren. Een beweegpad dat uitnodigt tot zelfstandig bewegen, gewoon op de gang.

Ik liep rond op de open dag voor de opleiding oefentherapie. Ik belandde daar op de afdeling Ergotherapie en dat wekte mijn nieuwsgierigheid. Dit leek me toch wel wat. Mensen begeleiden om betekenisvolle activiteiten weer naar tevredenheid te kunnen uitvoeren. Ja dat wil ik! En daar ben ik nog steeds erg blij mee. Mijn naam is Maaike Jaspers en in 2022 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut.

Tijdens mijn opleiding heb ik stages gedaan in verschillende contexten en met verschillende doelgroepen, zoals ergotherapie in het verpleeghuis en in de revalidatie. Dit heb ik als heel leuk en leerzaam ervaren.

Mijn laatste stage was bij Ergotherapie Zomerdijk. Deze was zo leuk en afwisselend, qua doelgroep en werkzaamheden, dat ik hier ben blijven hangen. Twee jaar later ben ik mede eigenaar van de praktijk geworden! Hoe gaaf. Ik ben er sindsdien achter gekomen dat er ook een ondernemer in mij zit! Ik vind het super leuk om mee te denken over beleid en de praktijk. We blijven ons steeds weer ontwikkelen en groeien als individuen maar zeker ook samen.

Sinds ik hier ben gaan werken heb ik mij persoonlijk ook verder ontwikkeld. Door ReAttach therapy opleiding en een aantal verdiepingen hierop, schrijfvaardigheid voor kinderen en de opleiding Sensorische Informatie specialist. Er zijn nog zoveel interessante cursussen die ik wil doen en daardoor ben ik zeker nog niet klaar, want mijn leergierigheid houdt nooit op!

Wil je meer weten over ons of over praktijk Ergotherapie Zomerdijk? Neem dan contact op via het contactformulier