Over

Ik was dertien toen ik bij mijn moeder op haar werk rond liep. Een gesloten pg afdeling met veel lieve, oude mensen. Ik kwam er al vanaf mijn tiende en vond het altijd heel gezellig. Er was een chemie met die lieve oude mensen, al die opa’s en oma’s. Die allemaal wel iets te vertellen hadden, maar vooral ook altijd iets zeiden over mijn rode haren. En je even wilde aanraken, en altijd weer hoe heet je? Wat is je naam? Hoe oud ben je? Nu ja! Mijn naam is Edith. 

Daar op die dag, bij mijn moeder op haar werk, was de vraag welk beroep ik wilde gaan doen nog lang niet aan de orde. Er liep een man die van alles deed met deze lieve oude mensen. Uit mijn nieuwsgierigheid ging ik kijken en vond het fantastisch om te zien hoe hij contact maakte. De lach die hij kreeg en het contact wat er was; toen wist ik het. Als ik later groot ben word ik ergotherapeut.

Na de middelbare school ben ik dan ook ergotherapie gaan studeren en heb ik op veel gebieden stage gelopen van kind tot revalidatie tot verpleeghuis. Alles vond ik interessant en leuk. Dit is typerend voor mij, leergierig en altijd op onderzoek. Een eigen praktijk leek me echter nog helemaal niks.

Begonnen met een master sociologie, waar ik op statistiek ben blijven hangen, toch als ergotherapeut aan de slag. In de revalidatie! Naast de revalidatie doorgerold naar de langdurige ouderenzorg en dat 3 jaar later met pijn in mijn hart losgelaten voor een nieuwe uitdaging. Een eerstelijns ergotherapie praktijk. Om mij daar wéér op andere gebieden verder te ontwikkelen als ergotherapeut. Leergierig wil ik mijzelf wel noemen, nieuwsgierig ook. En met veel mooie dingen begaan.
In de jaren dat ik afgestudeerd ben heb ik mij steeds weer ontwikkelt op verschillende gebieden, van persoonlijke ontwikkeling, lichaamsgerichte therapie/trainingen, ReAttach tot NLP, Systemisch Werken, Self Connection, PDL en Sensorische Integratie. Een leven lang leren want dát houdt nooit op. 

Nu dan toch een eigen praktijk. Een praktijk waar ik mijn eigen koers ga varen, mijn eigen “baas” ben. En vooral ondernemer en levensgenieter, daarbinnen blijf ik leren en onderzoeken. Met iedereen die op mijn pad komt, ongeacht leeftijd, van iedereen leer ik wel iets. 

Naast Ergotherapie, geef en ontwikkel ik trainingen. Na dit 6 jaar gedaan te hebben bij BartN is het tijd voor nieuwe uitdagingen.

Met dat creatieve brein van mij is daar Moefpad ontstaan. Samen met mijn Compagnon, Anneke Schuijt.  Moefpad om prikkelverwerking voor alle kinderen op elk onderwijsniveau te verbeteren. Een beweegpad dat uitnodigt tot zelfstandig bewegen, gewoon op de gang zonder instructie van de juf of meester. 

Mijn naam is Maaike Jaspers en in 2022 afgestudeerd als ergotherapeut.

Eerst wist ik eigenlijk nog helemaal niet dat ergotherapie bestond! Hier ben ik achter gekomen op de open dag. Ik kwam daar eigenlijk voor Oefentherapie Mensendieck. Toen zag ik dat er nog meer opleidingen waren, onder andere ook Ergotherapie. Omdat ik erg nieuwsgierig was naar wat voor opleiding dat was ben ik daar ook gaan kijken. Hier vertelde ze wat ergotherapie inhoudt: Mensen begeleiden om betekenisvolle activiteiten weer naar tevredenheid te kunnen uitvoeren. Dit sprak mij meteen aan omdat het mij een super mooi idee leek om mensen hierbij te begeleiden.

Tijdens mijn opleiding heb ik stages gedaan in verschillende gebieden, zoals kinder ergotherapie  in het verpleeghuizen en  bij de revalidatie. Dit vond ik allemaal super leuk en leerzaam.

Mijn laatste stage was bij Ergotherapie Zomerdijk. Omdat deze zo leuk en afwisselend was ben ik hier blijven hangen en mocht ik na het behalen van mijn diploma hier ook komen werken!

Mijn werkdagen zijn nu dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Waarbij ik op de dinsdag, woensdag en donderdag op de Schipperslaan 1 in Limmen zit en op de vrijdag in het Gezondheidscentrum te Limmen. De afwisseling die er is tussen de doelgroepen maakt het werk erg leuk.

Sinds ik hier ben gaan werken heb ik mij alweer verder door ontwikkeld. Ik heb de cursus ReAttach en de cursus schrijfvaardigheid voor kinderen gedaan. Dit vind ik super interessant en ik zou graag nog meer cursussen willen gaan volgen, want mijn leergierigheid houdt nooit op!

Misschien tot snel!

Wil je meer weten over ons of over praktijk Ergotherapie Zomerdijk? Neem dan contact op via het contactformulier