Over

Ik was dertien toen ik bij mijn moeder op haar werk rond liep. Een gesloten pg afdeling met veel lieve, oude mensen. Ik kwam er al vanaf mijn tiende en vond het altijd heel gezellig. Er was een chemie met die lieve oude mensen, al die opa’s en oma’s. Die allemaal wel iets te vertellen hadden, maar vooral ook altijd iets zeiden over mijn rode haren. En je even wilde aanraken, en altijd weer hoe heet je? Wat is je naam? Hoe oud ben je? Nu ja! Mijn naam is Edith. 

Daar op die dag, bij mijn moeder op haar werk, was de vraag welk beroep ik wilde gaan doen nog lang niet aan de orde. Er liep een man die van alles deed met deze lieve oude mensen. Uit mijn nieuwsgierigheid ging ik kijken en vond het fantastisch om te zien hoe hij contact maakte. De lach die hij kreeg en het contact wat er was; toen wist ik het. Als ik later groot ben word ik ergotherapeut.

Na de middelbare school ben ik dan ook ergotherapie gaan studeren en heb ik op veel gebieden stage gelopen van kind tot revalidatie tot verpleeghuis. Alles vond ik interessant en leuk. Dit is typerend voor mij, leergierig en altijd op onderzoek. Een eigen praktijk leek me echter nog helemaal niks.

Begonnen met een master sociologie, waar ik op statistiek ben blijven hangen, toch als ergotherapeut aan de slag. In de revalidatie! Naast de revalidatie doorgerold naar de langdurige ouderenzorg en dat 3 jaar later met pijn in mijn hart losgelaten voor een nieuwe uitdaging. Een eerstelijns (kinder) ergotherapie praktijk. Om mij daar wéér op andere gebieden verder te ontwikkelen als ergotherapeut. Leergierig wil ik mijzelf wel noemen, nieuwsgierig ook. En met veel mooie dingen begaan.
In de jaren dat ik afgestudeerd ben heb ik mij steeds weer ontwikkelt op verschillende gebieden, van persoonlijke ontwikkeling, lichaamsgerichte therapie/trainingen, ReAttach tot NLP, Systemisch Werken, Self Connection, PDL en Sensorische Integratie. Een leven lang leren want dát houdt nooit op. 

Nu dan toch een eigen praktijk. Een praktijk waar ik mijn eigen koers ga varen, mijn eigen “baas” ben. En vooral ondernemer en levensgenieter, daarbinnen blijf ik leren en onderzoeken. Met iedereen die op mijn pad komt, ongeacht leeftijd, van iedereen leer ik wel iets. 

Naast Ergotherapie, geef en ontwikkel ik trainingen. Dit doe ik in samenwerking met trainingsbureau BartN Trainingen. Via BartN word ik ook als coach ingezet. Ik geef momenteel met name trainingen in PDL, dit is een methodiek die staat voor Passiviteiten van het Dagelijks Leven.

Deze methodiek houdt in dat je mensen die steeds minder tot dagelijkse handelingen in staat zijn, toch liefdevolle en menselijke zorg kunt aanbieden. PDL is een manier van zorgen voor mensen die niet meer tot activiteiten in staat zijn. Je leert omgaan met de passiviteit van de cliënt en verlegt de aandacht naar het wegnemen van zelfzorgtekorten. Het resultaat is meer kwaliteit van leven en meer lichaamsbeleving voor de cliënt. PDL verzorging voor passieve mensen is toepasbaar in dagelijkse zorgsituaties, zowel binnen zorgorganisaties als thuis. Mocht je hier meer over willen weten, neem dan een kijkje op Bartn-trainingen.nl.

Wil je meer weten over mij of over praktijk Ergotherapie Zomerdijk? Neem dan contact op via het contactformulier of plan een afspraak in.