Reattach

Als praten niet helpt…

Voel je je onrustig, wil je steviger in jouw schoenen staan of juist beter plannen en organiseren? Of wil je graag jouw emoties beter kunnen reguleren? Tijdens een ReAttach behandeling wordt het verwerken van meerdere zintuiglijke prikkels gestimuleerd en worden nieuwe vaardigheden aangeleerd en geautomatiseerd. ReAttach is een orthopedagogische interventie, ontwikkeld door Paula Weerkamp – Bartholomeus. De interventie is gericht op het optimaliseren van ontwikkeling. De ReAttach therapeut helpt cliënten in de stress- en emotieregulatie en ondersteunt om weer samenhangend te kunnen denken. ReAttach biedt bovendien talloze mogelijkheden om ontwikkeling te activeren. De methode wordt toegepast bij kinderen, jong volwassenen en volwassenen die ondersteuning vragen of verder door willen groeien.

Wat is ReAttach?
ReAttach is een cognitieve behandeling die gericht is op het verbeteren van de sensorische integratie, ofwel het verbeteren van de prikkelverwerking (informatie, gebeurtenissen en emoties). Tijdens een ReAttach behandeling wordt het verwerken van meerdere zintuiglijke prikkels gestimuleerd en worden nieuwe vaardigheden aangeleerd en geautomatiseerd.

Resultaten met behulp van ReAttach

Het ReAttach behandeltraject
Het behandeltraject bestaat uit 5 sessies verspreid over een periode van 3 maanden. Tijdens de eerste sessie zal het intakegesprek plaatsvinden. Gedurende het traject wordt de voortgang geëvalueerd en wordt de behandelmethode indien noodzakelijk en/of gewenst bijgesteld.

Voorbeeld van ReAttach-therapiesessie
Er wordt zacht op je handen getrommeld, je krijgt denkopdrachten en je hoeft niet te praten. Door de behandeling maakt het lichaam oxytocine (geluk hormoon) aan. Dit hormoon zorgt onder andere voor ontspanning, het verzachten van pijn en het vermindert stress. Ook kan oxytocine een gevoel van geluk geven, de band met naasten versterken en ervoor zorgen dat het lichaam sneller tot rust mag komen.

Benieuwd of dit iets voor jou kan zijn? Neem contact op via het contactformulier of maak een afspraak.

Carolien Buter
Lees verder
Edith is een liefdevolle therapeute en zij neemt echt de tijd voor haar cliënten. Edith straalt veel rust uit en ik voelde mij meteen veilig en op mijn gemak. Ik vind het nog niet zo makkelijk om aan anderen uit te leggen waar Reattach voor staat en wat het voor impact op je kan hebben. Als iemand ernaar vraagt, vertel ik dat het voelde alsof ik in een familieopstelling stond. Ik ondervond dat er veel gebeurde en was daarna bekaf, het zijn intensieve sessies. Sinds de sessies ben ik milder naar mijzelf en mijn naasten gaan kijken. Ik gun Edith veel klanten op haar pad, want deze dame is echt een healer en ik weet dan ook zeker dat zij nog veel moois neer gaat zetten in de wereld!
Yvonne ten Bruggencate
Lees verder
Ik heb bij Edith een aantal ReAttach behandelingen gevolgd, omdat ik niet zo lekker in mijn vel zat. Ik was moe en prikkelbaar, maar kon er niet zo goed de vinger op leggen waar het door kwam. De gesprekken met Edith waren fijn. Ze luistert goed en denkt met je mee. Door de ReAttach behandelingen kwam ik tot verrassende, nieuwe inzichten en voelde ik mij al snel opknappen. Heel fijn ook dat Edith zich flexibel opstelt in haar behandelplan en verschillende manieren heeft om tot een oplossing te komen. Ik ben zo blij dat ik voor ReAttach gekozen heb! Ik voel mij veel stabieler en er is meer rust in mijn hoofd en lijf. Dank je wel!