kinderergotherapie

Een goede ontwikkeling is een goede basis voor nu én later. We willen dolgraag kinderen zien groeien, spelen, ontdekken en lekker bewegen. Toch is dat niet voor elk kind vanzelfsprekend. Soms zijn er uitdagingen op het gebied van gedrag, schoolvaardigheden of zelfredzaamheid. Bij de behandelingen voor kinderergotherapie door Ergotherapie Zomerdijk worden de ouders en/of verzorgers altijd betrokken.

 

 

Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid is het vermogen om voor jezelf te kunnen zorgen. De ontwikkeling van zelfredzaamheid is een proces, waarbij een kind steeds meer zelf kan doen. Het tempo hiervan verschilt per kind. Bij Ergotherapie Zomerdijk kunnen we helpen om dit proces te stimuleren. Daarbij kan je denken aan:
  • Problemen met aankleden of veters strikken;
  • Moeite met eten en drinken;
  • Problemen met uitvoeren van spel en hobby´s.

Wil je een afspraak maken? Vul het contactformulier in of maak een afspraak via de agenda.

Merel v. Dijk
Lees verder
Edith is een hele fijne therapeut. Mijn dochter kwam bij haar om de pengreep te leren en voor de prikkelverwerking. Edith zag direct dat mijn dochter een autonoom typje is en paste haar aanpak daar op aan. Ze daagde haar uit om nieuwe dingen te proberen, zonder haar te dwingen over haar grenzen heen te gaan. Mijn dochter moest huilen toen ze de ergotherapie niet meer nodig had. Ze vond het heerlijk daar, de aandacht en het spelen met Edith.